• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

 ALMKERK - Op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena verzorgt Ad Rooms op dinsdag 26 september in ’t Verlaat, ’t Verlaat 1 te Almkerk een lezing met als thema De Jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s. 

Rooms is bekend van ondere andere zijn boek en lezing over grote gezinnen. Hij heeft zich nu verdiept in de jaren 80 en schreef daarover een boek. De lezing belicht een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de periode 1980 tot en met 1989. Dat gebeurt aan de hand van bijzondere herinneringen van veel Nederlanders en de lezing is voorzien van een groot aantal foto’s en andere illustraties. Onderwerpen die aan de orde komen, gaan over politiek en maatschappij, sport, mode en muziek, innovaties en film en televisie.


Voorbeelden van belangrijke zaken die tijdens de lezing de revue passeren zijn: de grote vredesdemonstraties in Amsterdam en Den Haag, de rellen rond het installeren van Beatrix tot nieuwe koningin (‘Geen woning, geen kroning’), de voorgenomen plaatsing van kernraketten in Woensdrecht, de val van de Berlijnse muur, de crisisjaren in het begin van het decennium en grote sportprestaties.

Iedereen is welkom.  Niet-leden zijn vier euro verschuldigd.