• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

De Archeologische vereniging Land van Heusden en Altena houdt dinsdag 28 maart haar jaarlijkse algemene ledenvergadering op Fort Giessen. 

peutinger kaart Knipsel

Na de ledenvergadering houdt Drs. Johan Hendriks een presentatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Peutingerkaart voor de geschiedenis van de Romeinse tijd in Altena. In het verleden zijn er aan de hand van deze kaart verschillende theorieën gebouwd waarin een Romeinse Heerweg via Aalburg, Genderen en Dussen naar de kust ging. Amateurarcheoloog Hein Voogd meende in de jaren ’60 dat hij de Romeinse Weg van Aalburg naar Dussen had gevonden.

Een andere historicus uit onze streek, Cees van Maastrigt, heeft gemeend dat er geen belangrijke Romeinse weg heeft gelopen zoals die op de Peutingerkaart afgebeeld staat. Waar liep die weg dan? Bestond de weg wel? Hendriks gaat in op de mogelijkheden en onmogelijkheden die bij deze kaart horen wat betreft de wegen in Altena.

Niet alleen leden, maar ook andere belangstellenden zijn welkom om de lezing te horen. De aanvang van de ledenvergadering is 19.30 uur en om 20.30 uur krijgt Johan Hendriks het woord. Zoals altijd vindt deze bijeenkomst plaats in de archeologieruimte in Fort Giessen, Giessense Steeg 2 in Giessen.