• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

2023 lingebrug vries robbe brug

John Stoop verzorgt voor de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena op dinsdag 9 januari 2024 een lezing met als thema ‘Het erfgooed van De Vries Robbé in Gorinchem.’ Stoop is voorzitter van de stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbé. De lezing is in Dorpshuis De Bolderik, Nanningh Keyserstraat 2 in Sleeuwijk. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

De Vries Robbé heeft het leven van Gorinchem tot en met 1976, en ook nog daarna, beheerst. Niet alleen inwoners van Gorinchem, maar ook van plaatsen uit het Land van Heusden en Altena hebben wel een familielid of kennis die er gewerkt heeft. Het bedrijf was namelijk een belangrijke werkgever voor de gehele regio. John Stoop is de kenner bij uitstek Hij vertelt over de periode dat De Vries Robbé, 50 jaar de belangrijkste werkgever in de Arkelstad, grip had op de stad. Daarnaast is er aandacht voor de technische kant met producten en wetenschappelijke bedrijfsdvoering.

Stoop kijkt ook vooruit: naar de toekomst van industrieel erfgoed en gaat daarbij in op de rol die De Vries Robbé daarin kan vervullen. “Het is een parel die moet worden afgestoft, aldus Stoop.”

Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden: vier euro.

.