• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

WERKENDAM - De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. organiseert van 13 tot en met 18 mei de mini-expositie 'Verdwenen water'. De Historische Vereniging brengt daarin alle verdwenen waterwegen in kaart.

water wer03142.tjp

Letterlijk door met behulp van oude kaarten op een hedendaagse kaart inzichtelijk te maken waar water was. Maar ook door met oude foto’s, tekeningen en afbeeldingen een levendig beeld te creëren van het waterrijke Werkendam in de 19e en vroege 20e eeuw. We noemen Werkendam wel eens gekscherend ‘het Venetië van Brabant’. Daar zie je weliswaar nu niets of weinig meer van terug, maar zo’n honderd jaar geleden kon je dat met enig recht zeggen. Wie kent nog de Binnenhaven, de Bermsloot, de Ka-sloot, de Botersloot, de Neer, het kanaaltje en de slotgracht om de reeds verdwenen burcht? Ouderen voor een deel nog wel, maar sommige wateren zijn ook uit ons collectief geheugen verdwenen en nagenoeg vergeten. Het is te lang geleden. Kom dus uw geheugen weer ophalen en bezoek van 13 tot en met 18 mei in d’Altenaer aan de Van Tienhoven van den Boogaardstraat deze mooie mini-expositie over een stukje typisch Werkendams verleden.

Bezoekers zijn welkom op maandag t/m donderdag 14.00 tot 16.00 uur, vrijdag en zaterdag: 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur en donderdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Er wordt een symbolische bijdrage van € 1,- gevraagd.