• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

ALTENA – Het thema voor Open Monumentendag 2019 is ‘Plekken van plezier’, de organisatie van dit culturele evenement is in Altena in handen van Erfgoed Altena. De Open Monumentendagen worden gehouden op 14 en 15 september. Een onderdeel van het programma is een (foto) expositie over Plekken van plezier in Altena.

2019 fch00946.tjp

 

Foto uit 1922 van cafe/veerhuis op de Maasdijk in Veen (foto beeldbank Streekarchief)

We denken daarbij aan cafés, discotheken en uitgaansgelegenheden zoals de Soos in Almkerk, die dit jaar haar vijftig jarig bestaan viert. Maar bekend zijn ook plekken waar jongelui elkaar ontmoetten, zoals de sluis bij Andel en de Hoogstraat in Werkendam. Ook oranjefeesten en kermissen waren altijd plekken van plezier. We zoeken verhalen en foto’s van de uitgaansgelegenheden, oranjefeesten, kermissen, maar ook foto’s voormalige cafés in alle dorpen van het Land van Heusden en Altena. Vroeger had ieder dorp zijn eigen café, soms zelfs meerdere cafe’s in een dorp. Wie kan daar nog verhalen over vertellen? Van alle materialen wordt een expositie samengesteld die tijdens Open Monumentendag te zien zal zijn, ook zijn mensen welkom om verhalen te vertellen die dan worden opgetekend. Informatie, verhalen en foto’s zijn welkom bij Hannie Visser-Kieboom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijgevoegde foto Beeldbank Streekarchief Heusden

Foto uit 1922, gemaakt op de Maasdijk te Veen voor het cafe/veerhuis van de gezusters Vos; v.l.n.r. onbekend, Nesia van Alpen-Vos, onbekend, Sjanet de Haan-Vos, Jan Vos, Peter van Ooien, Elisabeth Jiskoot-Vos, onbekend