• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

De Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena heeft de Kaaie Poale Prijs in het leven geroepen. De prijs wordt iedere drie jaar uitgereikt aan personen of instellingen die een cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd aan het Land van Heusden en Altena. De “Kaaie Paole Prijs” bestaat uit een messing legpenning met daarin het logo van de Historische Kring “Het Oude land van Heusden en Altena.

klein kaaie paolen

Het doel van de prijs is om kandidaten die als individu, groep, instelling, vereniging of stichting een belangrijke cultuurhistorische bijdrage hebben geleverd voor het Land van Heusden en Altena, te waarderen of in het zonnetje te zetten.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moet voldaan worden aan minimaal vijf van de zeven volgende criteria:

  1. De persoon of instelling is in het Land van Heusden of Altena woonachtig/gevestigd.
  2. De bijdrage werpt nieuw licht op een bepaalde thematiek met betrekking tot het Land van Heusden en Altena, of is vernieuwend voor het Land van Heusden en Altena, of geeft op een bijzondere wijze een impuls aan de cultuurhistorie van het Land van Heusden en Altena.
  3. Voor de bijdrage is gedegen (historisch) onderzoek gedaan.
  4. De bijdrage steekt duidelijk uit boven andere cultureel-historische bijdragen voor het Land van Heusden en Altena.
  5. De bijdrage is voor een breed publiek toegankelijk.
  6. De bijdrage is vooral van belang op dorps-/gemeenteniveau binnen het Land van Heusden en Altena of is van bijzonder belang voor het hele Land van Heusden en Altena.
  7. De bijdrage zet het Land van Heusden en Altena (inter)nationaal op de kaart.

Beoordeling
De beoordeling van de nominaties gebeurt door het bestuur.

Nominaties kunnen schriftelijk of per e-mail en gemotiveerd tot 1 november 2019 bij het secretariaat van de Kring, Burgemeester van der Schansstraat 59, 4281 LH Andel, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden ingediend.