• Erfgoed Altena

    Erfgoed Altena

Het heeft zijne Koniklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander behaagt om Kees van Maastrigt een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Deze blijk van waardering werd Kees uitgereikt op Fort Giessen, het onderkomen van Archeo Altena. 

2020 lintje kees fortgiessen

Burgemeester Egbert Lichtenberg mocht zaterdag 12 september de Koninklijke Onderscheiding uitreiken. Het speldje zelf werd vanwege corona niet door de burgemeester, maar door zijn partner Betty opgespeld. Cornelis (Kees) van Maastrigt (79 jaar)  is al sinds 1990 betrokken als bestuurslid en voorzitter van de Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena (Archeo Altena). Hij zet zich op tal van manieren in om de geschiedenis levend te houden. Dat deed hij beroepsmatig als leraar op het Altena college. Vele jaren bracht hij daar zijn leerlingen de liefde voor historie bij, vooral door het eindeloos vertellen van boeiende verhalen over de geschiedenis.

Maar het levend houden van de geschiedenis doet hij ook door onderzoek, het geven van lessen en lezingen, het schrijven van artikelen en boeken, het inrichten van de permanente tentoonstelling op Fort Giessen en zo verder. Zijn specialisme is de Eerste Wereldoorlog. Kees is ook al sinds 1999 bestuurslid bij Erfgoed Altena.

Daarnaast heeft hij zich vele jaren ingezet voor de straatnamencommissie van de voormalige gemeente Woudrichem én heeft hij 8 jaar op de buurtbus gereden. Kees van Maastrigt wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.